Schilderwerk

Bella Schilder en Klusser - SchilderwerkHet huis schilderen begint met een goede voorbereiding. Schoonmaken en ontvetten gebeurt vaak niet goed genoeg, waardoor goed schilderwerk onmogelijk wordt. Daarna volgt het schuren. Ook dit dient grondig te gebeuren, waardoor de verf goed hecht. Maar er mag zeker ook niet teveel geschuurd worden, omdat de goede ondergrond dan weggeschuurd wordt. Dit luistert erg nauw, omdat oppervlakten die veel en weinig schuurwerk nodig hebben, vaak vlak naast elkaar liggen (denk aan de randen aan ieder kozijn).

Het afdichten van gaatjes en slechte plekjes in de kozijnen is ook een belangrijk onderdeel van het schilderwerk. Dit is een aspect wat vaak wordt onderschat, en slecht wordt uitgevoerd.
Het zijn juist deze plekjes waar het snelst houtrot voorkomt. Op langere termijn doet onderschatting van dit aspect zich voelen. Het eigenlijke schilderwerk is sterk afhankelijk van de omstandigheden. Het aanbrengen van grondverf, en het aantal keren aflakken dat nodig is wordt bepaald aan de hand van het te onderhouden object. Ook de kleur en de keuze van de verfsoort is hierbij van belang.
Belangrijk aspect is hoe goed het schilderwerk is aangebracht.
De kwaliteit van de verf wordt steeds beter en verffabrikanten geven tegenwoordig lange garanties. Maar voorwaarde daarbij is wel dat het schilderwerk volgens de normen moet worden gehanteerd. Met een goede inspectie kan het grote schilderwerk nog een paar jaar uitgesteld worden. Daarom stellen wij graag met u een onderhoudsplan voor uw pand of bedrijfspand op. Hiermee kunt u uiteindelijk zelfs geld besparen, en de kosten voor uw onderhoud over de jaren verdelen.

Uw vakman staat voor kwaliteit
Is het schilderwerk voor u (zoals voor zoveel mensen) een periodieke noodzaak, overweeg dan een vakman in te schakelen. Dat kan op termijn zelfs geld besparen.